Много бързи, много лесни и на вкус са толкова чудесни! Любимо мезе на мъжа ми за биричка!
16 Февруари 2017
11784
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
2 яйца
1 кг кайма смес
1 глава лук, нарязана на ситно
3-4 стръка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
10 грама смлян кимион
2-3 филийки сух хляб
100 милилитра тъмна бира
1 чаена чаша брашно
100 грама нарязан на кубчета кашкавал
щипка стрити люти чушки
олио за пържене
В купичка налейте бирата и накиснете сухия хляб. В друг съд сложете каймата и добавете нарязаните ситно лук и магданоз, чукнете яйцата, подправете със сол, черен пипер, кимион, люти чушки.
Разбъркайте, прибавете набъбналия хляб и омесете каймата.
Охладете, оформете топчета, притиснете ги леко с ръце и в средата им сложете кубче кашкавал.
Завийте от всички страни, оформете кюфтета, утепайте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина. След готовност отцедете, украсете с пресен магданоз и поднесете.
Завийте от всички страни, оформете кюфтета, утепайте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина. След готовност отцедете, украсете с пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит и наздраве!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари