Райската ябълка е изключително полезен есенен плод, който помага при нарушена чревна микрофлора, проблеми с щитовидната жлеза, анемия и за заздравяване на костите. Богата е на витамин С, А, танини, желязо и редица други ценни вещества, които я правят задължителна храна за есенната трапеза.
Първо е необходимо да знаете, че подходящи за консумация са добре узрелите, но не твърде меките райски ябълки. Кожичката им трябва да бъде блестяща и гладка. Ако има по нея черни петна, това означава, че плодът е започнал да загнива. Райската ябълка е подходяща за директна консумация.
За целта е необходимо да я почистите от твърдата обвивка и да я обелите добре. След това може да я нарежете на парченца или да я изгребете с лъжичка, защото вътрешността ѝ е мека. Консумирайте я веднага след купуването, защото не е много трайна. Може да я съхранявате в хладилника, но не и във фризера.
Който и начин да изберете, райската ябълка е много вкусна и полезна. Райската ябълка се приготвя и на компоти, сиропи, сладка и мармлади. Най-полезна обаче е в суров и непреработен вид, защото така се запазват всичките и полезни вещества.