Много лек, много пухкав и апетитен, той е един от най-интересните и блестящи десерти за всяка трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Много лек, много пухкав и апетитен, той е един от най-интересните и блестящи десерти за всяка трапеза
Много лек, много пухкав и апетитен, той е един от най-интересните и блестящи десерти за всяка...
9461
Много лек, много пухкав и апетитен, той е един от най-интересните и блестящи десерти за всяка трапеза
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този японски сладкиш със сигурност ще ви спечели точки пред гостите

Предлагаме ви рецептата за лесен и уникално вкусен японски сладкиш. Правите го бързо и приятно, но със сигурност ще спечелите точки пред гостите и приятелите за идеята.

Защото е колкото вкусен, толкова и различен и оригинален.

Трябват ни пет яйца, една чаша захар, чаша и половина олио, една чаша прясно мляко, една чашка грис, една чаша брашно, една чаша смлени орехи, една ванилия, един бакпулвер.

А за крема си взимаме една чаша захар, чаша и половина прясно мляко, две пакетчета суха сметана.

Първо трябва да си направим тестото като си разбиваме яйцата заедно със захарта, докато не се получи кремообразна смес. Добавяме течните, а после и сухите съставки като си ги разбиваме с миксер, но на бавна скорост.

После си изливаме в подходящ съд тестото, но преди това трябва да сме го намаслили и набрашнили леко, за да не залепва по него тестото. Слагаме да го печем във фурната, която вече е загрята на 200 градуса.

За да си направим крема, първо си карамелизираме на ниска температура захарта, а после изсипваме в нея прясното мляко. След като карамелът се разтопи добре, го изсипваме върху тестото.

Готовият сладкиш си го намазваме обилно и отвсякъде с разбитата сметана, както пише на опаковката й. Оставяме за известно време сладкишът в хладилника, за да се стегне сметаната и после сладко си го хапваме.

Да знаете, че става чудно вкусен и е истинско изкушение за сетивата. Много лек, много пухкав и апетитен, той е един от интересните и блестящи десерти за всяка трапеза.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft