Тези кифлички са нещо специално. Ако хвърлите поглед на съставките им, ще си помислите, че съчетанието е странно. Ала не бива да се съмнявате във вкуса им - всички опитали ги, ще повторят!
От половин литър мляко се отделят 200 мл, като леко се загряват. В загрятото мляко се добавят захарта и маята, и се оставя да шупне. Замесва се тесто с шупналата мая и останалите продукти. Оставете тестото в намазнена купа, покрийте с фолио и оставете да втасва.
За плънката настържете сиренето на ситно ренде, заедно с чесъна, след което смесете всички съставки.
Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник с дебелина 5 мм. Разпределете плънката върху цялата повърхност и навийте тестото на руло от двата края към средата. Разрежете по средата между двете рула.
След това разрежете рулата на триъгълници, както е показано на снимката.
Намажете кифличките с разбито яйце, поръсете ги със сусам и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, или до златисто-кафяво - в зависимост от фурната.