Много хора приготвят пилешко, но малко са тези, които го правят толкова вкусно
19 Февруари 2021
7299
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- пиле, 600 г;
- зеле, 500 г;
- ориз, 200 г;
- моркови и лук - 1 бр .;
- чесън, 3 скилидки;
- сол, черен пипер, подправки, билки;
- вода, 300 мл;
- доматено пюре, 2 с.л.
Процес на готвене:
- Накъсайте зелето, нарежете лука на тънки полу-пръстени, настържете морковите на едро ренде.
- Нарежете месото на парчета, сол и черен пипер, подправете с подправки и няколко супени лъжици олио, разбъркайте и оставете за един час.
- Оризът се измива и се смесва със зеле и лук, моркови, накълцан чесън. Сол и черен пипер на вкус.
- Разстелете в съд за печене, изравнете зеленчуците.
- Разредете доматената паста с вода и я изсипете в зеленчуците във формата.
- Разпределете месото отгоре, покрийте формата с фолио.
- Печете във фурната на 200 градуса за 45 - 60 минути. Отстранете фолиото и печете още 10 минути.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари