Многолистен пай с гъби

вход през zajenata.bg
Многолистен пай с гъби
admin
Добавена от: admin
6694
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет бутер тесто
500 гр. гъби
200 мл заквасена сметана
2 яйца
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 супени лъжици олио

Гъбите се нарязват на тънки филийки и се поставят в тиган със загрято добре олио. Добавя се сол и се задушават, докато се изпари течността, която са пуснали гъбите. Прибавя се магданозът и черен пипер на вкус, след което гъбите се слагат настрана да се охладят. 
Яйцата се разбиват с вилица, заедно със сметаната, и се смесват с гъбите. 
В тавичка (26 см), застлана с хартия за печене, се разстила бутер тестото, набожда се с вилица, а отгоре се изсипва приготвената смес от гъби и сметана. Краищата на тестото се подвиват леко навътре. 
Паят се печe 30-40 минути на 180 С. 
Поднася се горещ.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft