1 пакет бутер тесто
500 гр. гъби
200 мл заквасена сметана
2 яйца
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 супени лъжици олио
Гъбите се нарязват на тънки филийки и се поставят в тиган със загрято добре олио. Добавя се сол и се задушават, докато се изпари течността, която са пуснали гъбите. Прибавя се магданозът и черен пипер на вкус, след което гъбите се слагат настрана да се охладят.
Яйцата се разбиват с вилица, заедно със сметаната, и се смесват с гъбите.
В тавичка (26 см), застлана с хартия за печене, се разстила бутер тестото, набожда се с вилица, а отгоре се изсипва приготвената смес от гъби и сметана. Краищата на тестото се подвиват леко навътре.
Паят се печe 30-40 минути на 180 С.
Поднася се горещ.