Разбъркайте маята и една чаена лъжичка захар в топлата вода, докато се разтворят. В купата, в която ще месите, пресейте брашното, добавете щипка сол, киселото мляко, разтворената мая, яйчения жълтък и замесете тесто. Щом тестото започне да се отделя от стените на купата, обърнете го върху работния плот, а след това доомесете до гладко и средно твърдо тесто. Оформете го на топка, намажете с малко олио, покрийте и оставете тестото да втасва.
Втасалото тесто разделете на 8 равни топки. Всяка разточете на кръг, намажете с разтопено масло и подредете един върху друг. Последния кръг не мажете масло. Разточете подредените така кръгове заедно на тънка кора и нарежете на триъгълници с големина по желание. Може да ги разрежете още на половина напречно, ако ви се сторят големи. Върху всеки триъгълник сложете малко сладко или парче сирене, в зависимост от това, дали искате плънката да е сладка или солена, навийте на руло и подредете в тавичка, предварително покрита с хартия за печене.
Покрийте кифличките и ги оставете да втасат малко по-дълго. През това време загрейте фурната до 200 ° С. Намажете кифличките с разбит белтък и ако са солени, поръсете ги със сусам, а ако са сладки - с едра захар. Изпечете ги за около 30 - 40 минути или докато станат златисто-кафяви. Охладете и поръсете сладките кифлички с пудра захар. Поднесете охладени.
Многолистни кифлички
20 Май 2014
18891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари