Мога да омета и цялата тава, безумно вкусни са! Въздушни мини-кашкавалки - рецептата ми е от леля във Франция!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мога да омета и цялата тава, безумно вкусни са! Въздушни мини-кашкавалки - рецептата ми е от леля във Франция!
Мога да омета и цялата тава, безумно вкусни са! Въздушни мини-кашкавалки - рецептата ми е от леля...
1012209
Мога да омета и цялата тава, безумно вкусни са! Въздушни мини-кашкавалки - рецептата ми е от леля във Франция!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези въздушни сиренки традиционно се приготвят във Франция от парено тесто. Може да ви изглеждат пипкави за правене, но ви уверяваме, че са супер лесни и бързи! Опитайте, няма да съжалявате!

Продукти:

125 мл вода

40 гр.

масло

70 гр. брашно

2 яйца

1 връзка зелен лук

100 гр. кашкавал

1/4 ч.л. сол

1 щипка черен пипер

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене.
  2. Загрейте водата в тенджера, нарежете маслото на кубчета и го пуснете във водата, за да се разтвори, добавете сол и черен пипер. Не махайте от огъня.
  3. Изсипете брашното във водата и се разбърквайте енергично, докато сместа стане гладка и хомогенна. Отстранете от огъня, оставете да се охлади.
  4. Добавете яйцата и разбъркайте бързо след всяко, докато се абсорбира. Тестото първо ще е на бучки, но след малко ще стане лесно за обработка и ще образува гладка и лъскава топка - трябва само да бъркате енергично. Най-удобно е да се използва миксер.
  5. Добавете 3/4 от целия кашкавал (може и по-твърдо сирене) и нарязания лук, и хубаво разбъркайте.
  6. Най-добре е да оформите кашкавалките с помощта на шприц. Ако нямате, използвайте малка лъжица.
  7. Останалия кашкавал поръсете върху топките в тавата и я пъхнете във фурната за 10 минути.
  8. Намалете температурата на 190 градуса и печете още 25 минути до златисто-кафяво.
  9. За да направите кашкавалките по-хрупкави, 5 минути преди да са готови резнете всяка с остър нож, за да излезе парата, след което ги върнете обратно във фурната до готовност.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft