Могат ли празниците да не са съпроводени с подуване и стомашен дискомфорт

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Извор на Здраве
Могат ли празниците да не са съпроводени с подуване и стомашен дискомфорт
52797
Снимков материал: pixabay.com
Могат ли празниците да не са съпроводени с подуване и стомашен дискомфорт

Коледа наближава! А в душите, и на трапезите ни вече е Коледа! Очакването ни се възнаграждава. Събираме се на масите, зажаднели за топлина и споделеност.

И напук на забързаното ни ежедневие, сега решаваме да се насладим на всеки един момент. Само че...

Съвремието на бързи обороти и стрес не може да бъде заменено с няколко дни почивка, а безразборното хранене с няколко дни преяждане. Именно погрешният подбор на храни, приготвени при висока температура, недостатъчното им сдъвкване и/или преяждането води до лошо храносмилане. Хората приемат предимно прости въглехидрати (захарни изделия, бързи храни като сандвичи, сладкиши), заедно с огромни количества недобри мазнини (маргарин, рафинирани олиа, запържени или втвърдени мазнини, тлъсти меса) и протеини (продукти от неекологични яйца и меса). При това обикновено се преяжда в неправилното време (често късно вечерта). Никога не трябва да забравяме какво казва една стара поговорка:  „Вие сте това, което ядете.”

 

Защо да прекарваме празничните дни в спазми?

Поемането на прекомерно количество храна, по този начин, създава опасност допълнително приеманите хранителни вещества да не могат да бъдат обработени от храносмилателна система. Тези факти могат да причинят храносмилателен дискомфорт – недостатъчно сдъвканите големи парчета храна се натрупват, тъй като трудно могат да бъдат разградени и по този начин предизвикват задръстване и последващо развитие на гнилостни или ферментационни процеси в червата. Ограничените възможности за отделяне на ензими от панкреаса скоро се изчерпват и непреработената храна остава като източник на токсини или служи за храна на предимно болестотворни бактерии. Тези токсини, особено получени при гниенето на протеините, се извличат от дебелото черво и се филтрират от черния дроб и бъбреците, като създават допълнително напрежение за претоварения вече организъм. Много често гниенето на протеините причинява отоци, различни възпаления и алергии, главоболия, жлъчночернодробни кризи и ранна атеросклероза.

 

Колкото повече се разчита на синтезираните в организма ензими, толкова повече се натоварва и редуцира времето му за възстановяване. Основната грижа на тялото е да си осигури достатъчно хранителни вещества за съществуване – като разгради и усвои продуктите и ги превърне в източник на нутриенти. Този процес отнема много енергия, особено ако организмът трябва сам да синтезира липсващите ензими.  При хранене, над 50% от енергията се изразходва за процесите на храносмилане. При силен стрес, при много ниска или много висока температура, организмът се нуждае от много повече ензими, отколкото в нормално състояние.

 

Допълнителното приемане на храносмилателни ензими засилва съпротивителните сили на организма, помага при възпаления, подобрява кръвообращението, помага при зарастването на рани и се грижи за добрия външен вид на кожата. Дори регулира неестествено бързия растеж на клетките и се бори с вируси! Именно поради тази причина е важно да се запази нивото на ензимите в тялото на всяка цена. Има три основни начина за запазване и попълване на нивото на ензимите: чрез ядене на сурова храна, чрез правилно съчетаване на продуктите по количество и качество и чрез приемане на ензимни добавки.

Продуктът Enzy-Mill (Ензи-Мил) съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от растителни източници и микроорганизми - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain в Deerland – USA , лидер в производството на ензими. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Те имат приятен вкус и могат да се сдъвчат. Таблетките в Enzy-Mill (Ензи-Мил) не съдържат животински продукти, оцветители и консерванти. Могат да се приемат и от вегетарианци.

Enzy-Mill (Ензи-Мил) подобрява храносмилането, в резултат на което не чувстваме тежест и болки, предотвратява подуването и намалява газовете.

Enzy-Mill (Ензи-Мил) можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

Да се насладим на празниците в отлично състояние на духа и тялото!

Enzy-Mill (Ензи-Мил ) ви желае вкусни празници, щедри трапези и споделени мигове!

 

Бояна Николова- консултант Ботаника

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft