Модерна баница без сирене, след нея друго няма да хапнете, щом и децата я обожават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Модерна баница без сирене, след нея друго няма да хапнете, щом и децата я обожават
Модерна баница без сирене, след нея друго няма да хапнете, щом и децата я обожават
54146
Модерна баница без сирене, след нея друго няма да хапнете, щом и децата я обожават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сивата мрачна сутрин на зимния ден може веднага да стане много по-топла и приятна, ако ви чака баница с бутер тесто, месо и кашкавал за закуска. Всички вкъщи са във възторг, а аз започнах все по-често да я правя.

Днес редакционният ни съвет ще ви сподели инструкции за приготвяне на бърза баница върху тънко хрупкаво бутер тесто с вкусен пълнеж. Не готвя тестото, а го купувам от магазина!

 

БАНИЦА С БУТЕР ТЕСТО

СЪСТАВКИ

500 г бутер тесто
500 г кайма
1 глава лук
200 г кашкавал
100 ml оцет 9%
100 мл вода
3 с.л. кетчуп
сол, черен пипер, босилек на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Обелете лука и нарежете на тънки половинки пръстени. Прехвърлете лука в удобен съд, добавете оцет и вода към лука. Оставете лука да се маринова за 15-20 минути.

Прехвърлете каймата (Олга Матвей съветва да смесите различни видове месо) в тиган и пържете до омекване. Осолени и добавете пипер на вкус, можете да добавите и малко сушен босилек.

Навийте на тънко две парчета бутер тесто . Прехвърлете първия слой тесто върху лист за печене, застлан с хартия за печене. Намажете тестото с кетчуп и след това разнесете каймата по цялата повърхност.

Отцедете течността от лука и след това сложете върху каймата. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Покрийте  с второто парче тесто, внимателно пъхнете краищата на сладкиша от ръб до ръб. Правете произволни пробиви с вилица по горния слой на тестото.

Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20 минути, докато омекне.

Това е всичко, бърза баница от бутер тесто е готова. Добър апетит!

За да научите повече за рецептата, гледайте това видео от кулинарния канал на Олга Матвей. В своя канал красивата Олга споделя своите доказани и любими рецепти, които винаги се получават!

 

Баница с бутер тесто, вкусно месо и кашкавалче с горещ сладък чай - какво по-добро! Между другото, можете да експериментирате с различни пълнежи. Много обичам да добавям консервирана царевица и ориз към баницата и вие го виждате по ваш вкус.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft