Модерни пълнени чушки, поднесени по нов гурме начин, но с традиционния божествен вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Модерни пълнени чушки, поднесени по нов гурме начин, но с традиционния божествен вкус
Модерни пълнени чушки, поднесени по нов гурме начин, но с традиционния божествен вкус
40370
Модерни пълнени чушки, поднесени по нов гурме начин, но с традиционния божествен вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте фенове на пълнените чушки , тогава нашето ястие ще ви изненада не само с интересен начин на готвене, но и с невероятния си вкус. Особеността на технологията на готвене е, че чушките се загряват преди омекване, преди да се напълнят, стават нежни и са в перфектна хармония с бутер тестото.

Апетитен, богат аромат на зеленчуци, обилна плънка от кайма и необичайна порция в хрупкава черупка. Тази версия превръща обикновените пълнени чушки в много вкусна, сочна и апетитна вечеря, която ще ви спечели от първата хапка!

 

Съставките

Бял пипер 3 бр

Бутер тесто 100 g

Кайма свинско 150 g

маргарин 25 g

Яйце 1 бр

моркови 1 бр

лук 1 бр

Пшенично брашно 120 g

зелен лук 1 стрък.

магданоз

Слънчогледово масло на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Ситно нарежете лукът в горещото слънчогледово масло. Настържете морковите и изпратете в тигана към лука, оставете да къкрят зеленчуците до омекване за 3-5 минути.

Сол и черен пипер сложете по ваш вкус на каймата, разбъркайте с вилица и изпратете в тигана с лука и морковите. Отрежете върховете на чушките, извадете семената, сложете каймата покрийте тигана с капак, намалете котлона и гответе 3 минути.

Извадете капака, извадете чушките, разбъркайте каймата и отново сложете чушките отгоре. Задушете 3 минути под капака.

Сложете нарязаните домати, магданоз и зелен лук в отделна купа, добавете приготвената кайма, осолете я, ако е необходимо. Разбъркайте добре сместа и напълнете чушките.

Поставете пълнени чушки в средата на лист тесто и обгърнете краищата, оставяйки горната част отворена, както е показано във видеото. Намажете тестото с разбито яйце и сложете в загрята до 170 градуса фурна за 17-20 минути.

Простотата на готвене ви позволява да приготвите пълнени чушки във фурната за закуска, обяд и вечеря доста често, ако сезонът на чушките и доматите е в разгара си. Може да има много опции за пълнене: ориз, кускус, булгур, царевица, сирене или каквото решите. Никой няма да остане равнодушен, защото комбинацията от текстури само засилва вкуса на това великолепно ястие!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft