Ако сте фенове на пълнените чушки , тогава нашето ястие ще ви изненада не само с интересен начин на готвене, но и с невероятния си вкус. Особеността на технологията на готвене е, че чушките се загряват преди омекване, преди да се напълнят, стават нежни и са в перфектна хармония с бутер тестото.
Апетитен, богат аромат на зеленчуци, обилна плънка от кайма и необичайна порция в хрупкава черупка. Тази версия превръща обикновените пълнени чушки в много вкусна, сочна и апетитна вечеря, която ще ви спечели от първата хапка!
Съставките
Бял пипер 3 бр
Бутер тесто 100 g
Кайма свинско 150 g
маргарин 25 g
Яйце 1 бр
моркови 1 бр
лук 1 бр
Пшенично брашно 120 g
зелен лук 1 стрък.
магданоз
Слънчогледово масло на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Ситно нарежете лукът в горещото слънчогледово масло. Настържете морковите и изпратете в тигана към лука, оставете да къкрят зеленчуците до омекване за 3-5 минути.
Сол и черен пипер сложете по ваш вкус на каймата, разбъркайте с вилица и изпратете в тигана с лука и морковите. Отрежете върховете на чушките, извадете семената, сложете каймата покрийте тигана с капак, намалете котлона и гответе 3 минути.
Извадете капака, извадете чушките, разбъркайте каймата и отново сложете чушките отгоре. Задушете 3 минути под капака.
Сложете нарязаните домати, магданоз и зелен лук в отделна купа, добавете приготвената кайма, осолете я, ако е необходимо. Разбъркайте добре сместа и напълнете чушките.
Поставете пълнени чушки в средата на лист тесто и обгърнете краищата, оставяйки горната част отворена, както е показано във видеото. Намажете тестото с разбито яйце и сложете в загрята до 170 градуса фурна за 17-20 минути.
Простотата на готвене ви позволява да приготвите пълнени чушки във фурната за закуска, обяд и вечеря доста често, ако сезонът на чушките и доматите е в разгара си. Може да има много опции за пълнене: ориз, кускус, булгур, царевица, сирене или каквото решите. Никой няма да остане равнодушен, защото комбинацията от текстури само засилва вкуса на това великолепно ястие!