Днес ще ви предложим една рецепта, с която със сигурност ще оберете много овации. Руло Стефани – всеки го обича.
Ето и необходимите продукти: 500 гр. кайма смес, 1 глава лук, 7 сварени яйца, 12 парчета бекон, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка Вегета, 1 чаена лъжичка червен пипер (може и лют), 1/2 чаша олио, 150 гр. настърган кашкавал, 5-6 кисели краставички.
Първото нещо е да подготвите каймата. Нарежете лука на много ситно, размесете го с каймата и с останалите подправки и оставете в купа в хладилника за половин час. Така смляното месо ще поеме ароматите от подправките.
Докато каймата е в хладилника ще се заемем с останалите задачи от рецептата. Сложете първо яйцата да се сварят. Добре е да са в кипящата вода поне за осем минути. Намажете с малко олио формата, в която ще печете рулото и подредете вътре парчетата бекон. Хубаво е формата да бъде за кекс. Когато слагате бекона, оставете краищата му да висят извън формата, за да може после с тях да се покрие рулото.
Над бекона поставете каймата, след това кашкавала, киселите краставички и накрая – сварените яйца, разрязани наполовина по дължина. Когато приключите с подреждането, затворете всичко с парчетата бекон. Намажете рулото с малко олио и го сложете да се пече на 200 градуса около 45 мин. Това е! Добър апетит!