Моето откритие: Ето как правя здравословен пълнозърнест хляб в плик, без да цапам съдове. Мек като масло!

вход през zajenata.bg
За Жената
Моето откритие: Ето как правя здравословен пълнозърнест хляб в плик, без да цапам съдове. Мек като масло!
40904
Снимков материал: pixabay.com
Моето откритие: Ето как правя здравословен пълнозърнест хляб в плик, без да цапам съдове. Мек като масло!

Пликовете за печене са много практични, а храната, приготвена в тях е вкусна и сочна, защото се използват собствените сокове на продукта, особено ако печете месо в тях. Малко хора знаят, че хлябът, изпечен в тези специални пликове, се получава пухкав и мек като масло.

Във всеки един момент можете да имате здравословен и топъл хляб на масата, без да цапате много съдове, което е много практично. Ако сте голям фен на хляба, тази рецепта е за вас, защото не съдържа мая, захар и брашно.

Отлична е за диабетици, за хора, които са алергични или имат непоносимост към глутен. Здравословният хляб в плик е перфектен за вегани и вегетарианци, но и за тези, които обичат хляба и искат да им е вкусно. Докато го приготвяте, ще се забавлявате, защото процедурата е лека и приятна.

Ето рецептата за Пълнозърнест хляб в плик за печене :

Здравословен хляб в плик за печене

Продукти: 

500 гр. овесени ядки

2 малки лъжици фина сол

3 големи лъжици смлени ленени семена

3 големи лъжици семена от чиа

1 пакетче бакпулвер

500 мл гореща вода

1 плик за печене

Приготвяне: 

За да изпечете този хляб, ще ви е необходим специален плик за печене, който можете да намерите в почти всеки супермаркет. Сложете овесените ядки в плика, добавете 1,5-2 супени лъжици сол и разбъркайте малко.

плик за печене

продукти в плик

Добавете 2 супени лъжици смляно ленено семе, което също може да смелите в блендер, и 3 супени лъжици семена от чиа. Добавете 1 пакетче бакпулвер и след това внимателно налейте 500 мл топла вода и разбъркайте внимателно.

хляб в плик приготвяне

Трябва да получите смес, която ще бъде лепкава и ще има консистенция като мокър пясък. След като объркате сместа, затворете плика за печене и оформете хляба на питка. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 60 минути.

тесто в плик

хляб в плик за печене

След изминалото време проверете с клечка за зъби дали хлябът е изпечен отвътре, ако не е, както беше в моя случай, оставете да се запече още малко. Вдигнах фурната на 220 градуса за по-бързо печене.

здравословен хляб

Хлябът наистина е много вкусен, обикновено след изпичане го оставям под кърпа да изстине малко, след което го изяждаме целия, докато е още топъл. Много е вкусен, но и здравословен, семената придават особен аромат на прясно изпечен хляб, който хрупка в устата. 

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft