Моето сладко спасение в жегите - нарязвам динята, замразявам, а после... Божествена прохлада!
4 Август 2016
5274
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Динята - царят на лятната трапеза! Самият ѝ вид има способността да смъкне няколко градуса от жегата навън! Днес ви предлагаме една чудна разхлаждаща рецепта с диня, която със сигурност ще се превърне в чест гост на трапезата ви това лято.
ДИНЕНО СОРБЕ
ПРОДУКТИ:
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица вода
- 8 чаши сърцевина от диня , почистена от семките
- 2 супени лъжици лимонов сок
ПРИГОТВЯНЕ:
В малка тенджерка сложете захарта и водата и кипнете. Варете, докато захарта се разтвори.
След това оставете сиропа да изстине.
Разбийте динята с лимоновия сок в блендер. Прецедете през едро сито - така ще се избавите от останалите семки. Добавете в динената смес захарния сироп и разбийте още веднъж. Сложете капак и поставете в хладилника, докато сместа изстине добре. Преди поднасяне отново разбъркайте.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари