Може да има хиляда калории, но не мога да му устоя! Ех, тези французи - не сладкиш, а истински...
29 Септември 2016
273339
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Шоколадовите десерти винаги са най-предпочитаната опция, защото е трудно да се намери човек, безразличен към продукта от какаовите зърна. В допълнение, изборът на десерти е много голям!
Днес имаме за вас нещо специално - френски шоколадов пай . Повярвайте, това е толкова вкусен, че ръката ви сама ще посегне за второ парче!
Продукти:
450 гр.
черен шоколад
250 гр. масло
600 мл течна сметана
6 яйца
3 с.л. прясно мляко
150 гр. брашно
4 с.л. какао
50 гр. захар
Приготвяне:
- 100 гр. краве масло разбъркайте със захарта и млякото, добавете щипка сол.
- Смесете брашното с какаото, след това свържете течна маса с насипните съставки. Оформете гладко тесто и го сложете завито във фризера за 15 минути.
- Охладено тесто разпределете в тавичка, намазана с масло. Не забравяйте да оформите борд отстрани.
- Пъхнете кората за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- През това време може да приготвите плънката. Смесете 100 грама масло с 300 гр. шоколад. Сложете 500 мл сметана в тенджера и оставете да кипне. След това я разбъркайте с шоколада и маслото, докато всичко се разтопи до гладка смес.
- Отделно това, разбийте 4 белтъка и 2 жълтъка. Внимателно ги добавете към останалата шоколадова смес.
- Изсипете сместа върху кората във формата и я пъхнете във фурната за 25 минути. Готовия сладкиш оставете да изстине и да престои в продължение на около 2 часа. След това покрийте с глазура.
- За приготвяне на шоколадовата глазура смесете останалия шоколад и 20 гр. масло. Оставете останалата сметана да заври на котлона, след което залейте с нея шоколада. Разбъркайте до гладка смес и залейте с охладената глазура пая. Оставете го да се охлади за още един час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари