Може да има хиляда калории, но не мога да му устоя! Ех, тези французи - не сладкиш, а истински шоколадов оргазъм!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Може да има хиляда калории, но не мога да му устоя! Ех, тези французи - не сладкиш, а истински шоколадов оргазъм!
Може да има хиляда калории, но не мога да му устоя! Ех, тези французи - не сладкиш, а истински...
273339
Може да има хиляда калории, но не мога да му устоя! Ех, тези французи - не сладкиш, а истински шоколадов оргазъм!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадовите десерти винаги са най-предпочитаната опция, защото е трудно да се намери човек, безразличен към продукта от какаовите зърна. В допълнение, изборът на десерти е много голям!

Днес имаме за вас нещо специално -  френски шоколадов пай . Повярвайте, това е толкова вкусен, че ръката ви сама ще посегне за второ парче!

Продукти:

450 гр.

черен шоколад

250 гр. масло

600 мл течна сметана

6 яйца

3 с.л. прясно мляко

150 гр. брашно

4 с.л. какао

50 гр. захар

щипка сол

Приготвяне:

  1. 100 гр. краве масло разбъркайте със захарта и млякото, добавете щипка сол.
  2. Смесете брашното с какаото, след това свържете течна маса с насипните съставки. Оформете гладко тесто и го сложете завито във фризера за 15 минути.
  3. Охладено тесто разпределете в тавичка, намазана с масло. Не забравяйте да оформите борд отстрани.
  4. Пъхнете кората за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  5. През това време може да приготвите плънката. Смесете 100 грама масло с 300 гр. шоколад. Сложете 500 мл сметана в тенджера и оставете да кипне. След това я разбъркайте с шоколада и маслото, докато всичко се разтопи до гладка смес.
  6. Отделно това, разбийте 4 белтъка и 2 жълтъка. Внимателно ги добавете към останалата шоколадова смес.
  7. Изсипете сместа върху кората във формата и я пъхнете във фурната за 25 минути. Готовия сладкиш оставете да изстине и да престои в продължение на около 2 часа. След това покрийте с глазура.
  8. За приготвяне на шоколадовата глазура смесете останалия шоколад и 20 гр. масло. Оставете останалата сметана да заври на котлона, след което залейте с нея шоколада. Разбъркайте до гладка смес и залейте с охладената глазура пая. Оставете го да се охлади за още един час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft