Една от тайните на готвачите при приготвянето на бульон е да добавят кубче лед към него . Това осигурява температурна разлика, което има положителен ефект върху готовото ястие.
Защо се добавя лед към бульона
Работата е там, че когато кубче студен лед падне в горещия бульон, всички частици пяна и мазнина , които правят течността мътна, се събират. Ледът в този случай действа като магнит. Така ледът помага да се постигне прозрачност на бульона.
Освен това, като добавите кубчета лед към бульона, го правите по-малко мазен. Ще бъде много полезно, ако не харесвате прекалено концентрирани и богати бульони. А ледът неутрализира чуждите миризми и вкусове, поради което готовото ястие е още по-ароматно и нежно.
Сега знаете как да готвите бульона, така че да е прозрачен и ароматен. И ако готвите бульон от свински бутчета , ще ви кажем как да го направите, за да направите красиво желе.