Мойте Рецепти
Това вкусно Великденско хлебче носи звучното име Казатиело. Приготвя се традиционно в Италия за празничната трапеза. Ако искате да се почувствате за миг като истински неаполитанец, непременно опитайте!
Разтворете маята със захарта и малко брашно в малко от хладката вода и оставете на топло място 10-на минути. Останалото брашно смесете със солта, добавете шупналата мая и останалата част от водата, след което омесете меко тесто. Покрийте тестото и го оставете на топло място половин час.
Премесете втасалото тесто и го разточете, след което подредете отгоре нарязания врат (салам), шунката, кашкавала и нарязаните маслини. Яйцата могат да се сложат нарязани или цели - просто ги подредете по краищата на тестото. След това увийте тестото на руло. Поставете хляба в намазнена форма или тавичка и го оставете да втасва 20-тина минути. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 1 час.
Поднесете хлебчето с пресен лук и хрян. Сервирайте, докато е горещо.