по 3 светлозелени и тъмнозелени тиквички
100 г сирене моцарела
7-8 неголеми домата
3-4 скилидки чесън
листа от пресен босилек и от пресен тарос /естрагон/
7-8 с.л. зехтин
сол
смлян черен пипер на вкус
Тиквичките се нарязват на колелца, без да се остъргват и се задушават за 10 мин. в олио и малко вода. Подреждат се в продълговат йенски съд в колони, като се редуват цветовете. Сиренето и доматите се нарязват също на колелца и се разполагат между тиквичките, като се редуват-веднъж домат, веднъж сирене. Ситно нарязаният чесън се разбърква със зехтина и подправките и сместа се изсипва върху тиквичките. Запичат се под грил или в силна фурна, докато сиренето се разтопи. По желание може да се поръсят с малко настърган кашкавал или моцарела.