Моите вкъщи баница не признават, ако не е с мръвка! С този Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:

вход през zajenata.bg
За Жената
Моите вкъщи баница не признават, ако не е с мръвка! С този Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:
7179
Снимков материал: pixabay.com
Моите вкъщи баница не признават, ако не е с мръвка! С този Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:

Ние, българите, традиционно предпочитаме нашенската си баница със сирене. Но има още толкова много неща, с които може да напълните корите за баница - спанак, праз, ориз, картофи и особено месо! Именно последното използвахме като вариант за днешното ни предложение за обилна и питателна закуска за цялото семейство.

Невероятно вкусен Бюрек с кайма , който ще погали всичките ви сетива с чуден аромат и наситен вкус. Ако досега не сте опитвали варианта баница с месо , време е да поправите тази грешка! Всички у дома ще са предоволни (особено мъжката половина от семейството) от този Божествен бюрек с кайма !

баница с кайма

Божествен бюрек с кайма

Продукти:

  • 500 г кори за баница
  • 450 мл газирана вода
  • 110 мл олио
  • малко сол на вкус

За плънката:

  • 450 г кайма
  • 1 глава червен лук
  • подправки на вкус

Приготвяне:

Запържете ситно нарязания лук в малко олио, докато омекне и стане прозрачен, след което добавете каймата. Задушава се заедно с лука за 10-15 минути, докато се зачерви хубаво, промени цвета си и течността се изпари. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

За заливката: газираната вода се смесва с олиото и се посолява леко. Намаслете тавата, след което наредете 6 кори в кръг, така че едната част да покрива дъното, а другата да излиза от тавата.

В средата се поставят 3 намачкани кори. Залива се със сместа с газирана вода, ръси се месната плънка, после пак три намачкани хлабаво кори отгоре, залива се с олио и газирана вода и накрая се заглупва с всички онези 6 кори, които излизат от тавата, като и те се заливат с газирана вода и олио.

След това покрийте с друга тава и обърнете бюрека така, че страната, която е била отгоре, сега да е отдолу. Сложете да се пече в добре загрята фурна на 230 градуса.

бюрек с кайма изпечен

Да ви е сладко!

парче бюрек с кайма

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft