Моите прочути „кремообразни“ тиквички без пържене - и тези, които не кусват тиквички, искат допълнително:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моите прочути „кремообразни“ тиквички без пържене - и тези, които не кусват тиквички, искат допълнително:
Моите прочути „кремообразни“ тиквички без пържене - и тези, които не кусват тиквички, искат...
51044
Моите прочути „кремообразни“ тиквички без пържене - и тези, които не кусват тиквички, искат допълнително:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме за вас рецепта за тиквички , която ще накара да се облизват дори тези, които не обичат този зеленчук. Тарталетите от тиквички  са фантастично кремообразни, вкусни и идеални като празнична гарнитура или деликатес за лятно барбекю.

Ето и рецептата за кремообразни тиквички с чуден пълнеж:

Тарталети от тиквички

Продукти:

тиквички - 2 средно големи 

лук - 1 глава

твърдо сирене за настъргване - 100 g (може и кашкавал)

смлян черен пипер - на вкус

сол на вкус

гъби - 400 гр.

сметана за готвене - 200 мл

слънчогледово олио - 1 с.л.

Приготвяне:

Първо обелете лука и го нарежете на малки кубчета .

лук на кубчета

След това загрейте тиган с малко олио и запържете лука до стъклено.

Междувременно почистете и нарежете гъбите и след това ги добавете към изпържения лук .

гъби в тиган

Гответе на силен огън, докато гъбите омекнат, след това залейте със сметана за готвене.

Намалете котлона и оставете да къкри няколко минути.

Междувременно пригответе „тарталетите“ от тиквички.

издълбани тиквички

Измийте тиквичките, отрежете дръжките и ги нарежете на пръстени с дебелина 3 - 4 сантиметра. След това вземете малка лъжичка за кафе и с нея издълбайте сърцевината, така че стените да останат непокътнати.

Поставете издълбаните тиквички върху тавичка и печете около петнадесет минути на 180 градуса.

пълнени тиквички

След това вземете зеленчуците и напълнете "кексчетата" с гъбената смес, след което поръсете с едро настърган кашкавал.

Оставете ястието да се запече още петнадесет минути.

тиквички с плънка

Сервираме топло - вкусно като гарнитура, предястие или лек летен деликатес.

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft