1 пиле
1 ч. л. кориандър
4-5 с. л. олио
3-4 листа майоран
7-8 листа джоджен
10 стръка магданоз
1 ч. ч. замразен грах
1 ч. ч. замразен зелен фасул
1/2 зелена салата
1 зелена люта чушка
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
50 г тиквено семе
1 щипка кимион
Пилето се сварява в подсолена вода, като периодично се отпенва. След това се изважда, а бульонът се запазва. Пилето се охлажда, обезкостява се и кожата се отстранява. Месото се накъсва на парчета.
Едната глава лук се наситнява и се запържва за 1 минута в предварително загрятото олио. Тиквеното семе се смила с малко сол.
Чесънът, суровата глава лук, зелената чушка, салатата и запърженият лук се смилат заедно, като се налива 1 черпак от пилешкия бульон.
В тенджера се загряват 2 с. л. олио и сместа се запържва. След 30 секунди се наливат 4-5 черпака от бульона, изсипват се грахът и зеленият фасул. Посолява се, подправя се с кимион и кориандър, добавя се смляното тиквено семе и се оставя да къкри 20 минути.
След това се прибавят пилешкото месо и наситнените джоджен, майоран и магданоз. Ястието къкри още 5-6 минути и е готово за сервиране.