Повечето хора са свикнали да купуват различни освежители за въздух в магазина. Но те имат същата химия! Но ми се струва и мнозина ще се съгласят с мен, че естественият вариант е по-добър.
Точно за това искам да ви разкажа, което забелязах в Турция от собственик на пансион.
- Кора от мандарина;
- Кафе на зърна;
- Чист или нов чорап като торбичка.
Тъй като не виждате нищо свръхестествено, можете да започнете да приготвяте уханното нещо.
И така, процесът:
Преди да обелите мандарините, ги измийте и след това ги обелете. Отстранете стъблото.
Отстранената кора трябва да се изсуши добре; можете да я оставите на стайна температура. Кората трябва да стане суха и чуплива. Обикновено суша доста кори.
Сухите кори трябва да се натрошат. Това може да се направи просто с ръцете ви, като ги смачкате.
Можете да използвате кората и за чай. Тогава се оказва много ароматно. просто добавете кората към черен листен чай и го сварете. Тогава напитката ще има невероятен вкус на мандарина. Той е не само вкусен, но и много полезен, защото кората е пълна с витамини.
Голяма част от корите трябва да се направят на прах, като се смелят в кафемелачка. За да направите това, първо трябва да го начупите и след това да го поставите в кафемелачка.
Прехвърлям в бурканчета за бебешко пюре. Прахът от мандарина може да се използва в напитки, печива и дори върху месо. Ванилинът, който всеки обикновено добавя към печива, дори не е близо до прах. Опитайте, много е ароматно. Може да се съхранява много дълго време, основното е да затворите буркана плътно с капак.
Ако имате молци, поставете цели мандаринови кори на рафтовете в гардероба си. Молецът просто ще изчезне.
Изсушените кори също ще придадат на вещите в гардероба цитрусов аромат. Ще ухаят вкусно!
Можете да смесите кората с кафе, да я поставите в чорап и да я приберете в шкафа. Ароматът е невероятен!
Това са начините за използване на мандариновите кори!