Тялото ви става по-силно, освобождавате се от излишните калории, а болестите ви подминават. Сигурни сме, че не ви трябва по-добра причина, за да си приготвите този природен еликсир.
Ще се изненадате какво ще получите, когато смесите сок от цвекло, моркови и ябълка .
Нищо по-малко от вълшебна напитка, придобила световна популярност поради невероятните си ползи за здравето. За първи път тази комбинация започва да се използва в традиционната китайска медицина за лечение на различни заболявания.
Тази проста напитка дължи чудодейните си свойства на наличието на два евтини вида зеленчуци и един вид плодове. Техните лечебни свойства вече са добре известни на много от вас. Ябълките са богати на витамини А, група В, С, Е и К, както и на минералите цинк, магнезий, калий, фосфор, калций, натрий и желязо.
Благодарение на високото съдържание на въглехидрати, особено фруктоза и глюкоза, ябълката снабдява тялото с енергия и предотвратява умората.
Благодарение на високото съдържание на витамин С и антиоксиданти, ябълката има силно имуностимулиращо действие. Тя е много ефективна в борбата с вируси, бактерии и свободни радикали, насърчава загубата на тегло и стимулира храносмилането.
Морковите са известни с витамини А, В, С, Е и К. Съдържа минерали калций, магнезий, калий и селен. Това е природно лекарство, което запазва зрението, намалява риска от инсулт.
Цвеклото е богато на витамини А, С и В, както и на желязо, мед, магнезий и калий. Известно е с благоприятното си действие върху сърцето, кръвоносните съдове, черния дроб и цялата храносмилателна система и като природно лекарство, предпазващо от много заболявания.
Сокът от моркови съдържа фитонутриенти, които насърчават здравето на сърцето, като алфа и бета-каротин и лутеин.
Благодарение на ябълката напитката има положителен ефект върху повишеното ниво на лошия холестерол в кръвта (LDL), регулира кръвното налягане и предпазва сърцето от различни заболявания. Цвеклото помага на артериите да поддържат еластичност и е доказано, че понижава нивата на холестерола в кръвта.
- Натуралният сок от цвекло, моркови и ябълки е ефективен за почистване на черния дроб и кръвта
- Има алкален ефект върху тялото и помага за почистването на черния дроб от токсични, отпадъчни вещества
- Ябълките имат силни детоксикиращи свойства и са богати на пектин
- Влакнести вещества, които свързват токсините и помагат на червата да изхвърлят остатъците от отпадъци
- Желязото от цвеклото е мощно средство за прочистване на тялото от токсини и укрепване на кръвта
- Напитка, направена от тези три храни, е ефективна за поддържане здравето на бъбреците, черния дроб и панкреаса
- Благодарение на силните си антибактериални и антивирусни свойства, както и поради изобилието от антиоксиданти, напитката предпазва от инфекции и възпаления.
Проучванията показват, че сокът от цвекло, моркови и ябълка съдържа всичко необходимо за перфектна кожа. Ще ви помогне да запазите кожата си чиста, без пъпки и акне.
Той е отлично противовъзпалително средство, което лекува кожни заболявания, свързани с вируси и бактерии, както и алергии. Богатството от натурални съставки ще забавят процеса на стареене на кожата, което помага при бръчки, суха и увредена кожа и възстановява нейния блясък и еластичност.
РЕЦЕПТА
Не е нужно да се притеснявате за точните количества, за да приготвите своята чудодейна напитка. По ваш вкус може да сложите повече моркови или ябълки. Използвайте необелени плодове от биологично производство.
Те са хранителни, по-богати и по-здравословни, защото не са третирани с пестициди и други вредни химикали. Тези, които искат да извлекат максимума от този сок, трябва да имат и трите хранителни вещества в равни количества.
Например: 3 големи ябълки, 3 средно големи глави цвекло и 3 големи моркова. Направете пресен сок от плодове и зеленчуци в сокоизстисквачка – нарежете ябълката, цвеклото и моркова и ги пасирайте.
Прецедете ги, подсладете ги в буркан и ги съхранявайте в хладилник, ако сте направили голямо количество сок. Можете да допълните вкуса му с пресен сок от лайм или лимон, който е богат на витамин С.
Това ще предотврати окисляването на сока. По желание може да подсладите с малко мед. Тези, които никога не са пили този сок, трябва да слагат по-малко цвекло, за да свикнат с вкуса му, а след това да увеличат количеството в съотношение 1:1:1.
КАК ДА СЕ ПИЕ ПРАВИЛНО ТОЗИ СОК?
Пийте напитката от червено цвекло, моркови и ябълка сутрин, на гладно, на глътки. Не го изпивайте наведнъж, а бавно, в количеството на една голяма чаша. Не консумирайте нищо след него в продължение на един час.
Можете да пиете напитката два пъти на ден. Вторият път го изпийте до 17 часа следобед, но на празен стомах, тоест когато предишното ядене е усвоено в стомаха ви.
Този сок не трябва да се смесва с друга храна и не се препоръчва да се разтваря във вода. Препоръчва се да се пие бавно и всяка глътка да се задържа известно време в устата.
Терапията със сок трябва да продължи непрекъснато от един до три месеца, ако искате да постигнете дългосрочни благоприятни ефекти върху вашето здраве. Не се притеснявайте, ако урината придобие червеникав цвят, което е нормално (заради цвеклото).