Морковен кекс с портокалова глазура
22 Декември 2011
11410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Морковите се настъргват, изсипват се в купа, поливат се с водата и олиото, поръсва се захарта. Размесва се.
Пресятото брашно, какаото, бакпулверът, канелата и солта се разбъркват и се изсипват при морковите. Бърка се, докато сместа се хомогенизира.
Разпределя се в подходяща форма, покрита с намаслена и набрашнена хартия за печене. Пече се 40 минути в предварително сгорещена фурна при температура 160 градуса.
Портокаловият сок се кипва и се налива в пресятата пудра захар. Разбърква се добре и се нанася като глазура върху готовия кекс.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари