Морковен сладкиш с ананас

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Морковен сладкиш с ананас
Морковен сладкиш с ананас
admin
Добавена от: admin
15916
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2ч.ч. счукани лешници
2ч.ч. брашно
2ч.л. сода бикарбонат
1ч.л. индийско орехче
3 яйца
1 1/2ч.ч. захар на пясък
3/4ч.ч. прясно мляко
1/2ч.ч. олио
1/4ч.ч. сок от ананасовия компот
3 кръгчета ананас от компот, прецедени от сока
1ч.ч. настъргани моркови
2ч.л. кокосови стърготини
30г краве масло
200г заквасена сметана
100г пудра захар
1 ванилия
1 тавичка с размери 30см*10см
 

Взема се дълбока пластмасова купа, където се чукват яйцата едно по едно. Добавя се захар на пясък. Брашното се пресява и се омесва заедно със содата бикарбонат и индийското орехче. Кръгчетата ананас се нарязват на ситно и заедно с настърганите моркови и кокосовите стърготини се омесват в купичка. Яйцата заедно със захарта се разбиват с миксер до побеляване. Брашното се добавя към разбитите яйца лъжица по лъжица, като тестото се бърка внимателно с дървена шпатула. Отделно по- малко се слагат олиото, прясното мляко и сока от ананас. Непрекъснато се бърка с дървената шпатула. След като тестото е готово се включва фурната на 300 градуса. Към бърканото тесто се добавят настърганите моркови, ананаса и кокосвите стърготини. Отново се разбърква добре с дървената шпатула. Дъното и околния ръб на тавичката се намазват с краве масло. Тесто се изсипва внимателно в тавичката и се слага за печене. Фурната се превключва на долно печене само. След като сладкиша се надигне достатъчно /3-4 см/ се обръща на горно печене. Като се зарозови отгоре се проверява с клечица дали е опечен добре / по клечката не бива да остава лепкаво тесто/. След като десерта изстине се взема сметатана и се разбива с пудра захар. Към нея се добавя 1 ванилия. Сметаната се разпределя върху опечения сладкиш като се заглажда добре с лъжица. Отгоре се наръсват счукани лешници. Оставя се на хладно да преседи една нощ. Реже се на пастички.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft