1 връзка пресни моркови
агнешка кайма
гарам масала
семена от кориандър
лук
корен джинджифил - 1 см.
лимонов сок
зехтин
пресни магданоз и мента
Почистете морковите, обелете ги и измийте. Най-добре е да използвате разноцветни моркови за целта (от жълт до червен нюанс). С помощта на белачка за картофи ги оформете на ивици (люспи).
На добре загрят сух тиган запечете 1 с.л. семена от кориандър. Щом пуснат аромата си и станат златисти, прехвърлете в хаванче заедно с нарязания ситно лук и настъргания корен джинджифил. Счукайте добре всички продукти и налейте вътре сока от 1 лимон и малко зехтин, така че да се получи дресинг.
Залейте морковите с дресинга, като добавите листенца магданоз и мента. Объркайте хубаво зеленчуците с дресинга и подправките, за да се овкусят добре.
Агнешката кайма запържете в тиган, докато покафенее, като раздробявате с дървена лъжица по време на пърженето. Овкусете с 1 ч.л. гарам масала и разбъркайте добре.
В плитка широка чиния направете канапе от запържената кайма, отгоре подредете купчинка от салатата. Поднесете с топъл индийски хляб (наан).