Морковена торта в микровълнова

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Морковена торта в микровълнова
Морковена торта в микровълнова
admin
Добавена от: admin
9366
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тортата:
200 гр. кафява захар
175 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
щипка сол
100 гр. нарязани орехи (по желание)
1/2 чаша настъргана ябълка (1 малка ябълка)
1 чаша настъргани моркови (2 средно големи моркова)
175 мл олио
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
За глазурата:
50 гр. меко масло
1 чаша пудра захар, пресята
1 ч.л. ванилов екстракт
225 гр. крема сирене, меко

Намазнете форма за торта с пръстен, подходяща за микровълнова фурна. Смесете всички съставки за тестото и разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа се хомогенизира - за не повече от 2 минути. С лъжица разнесете сместа във формата и загладете. Покрийте с прозрачно фолио и пробийте няколко дупки, за да излиза парата. Изпечете в микровълновата за 14 минути на средна степен (проверете готовността на 12-тата минута).
Извадете тортата и оставете да изстине 5 минути, преди да махнете фолиото и да обърнете върху кухненска решетка (внимавайте, като махате фолиото, т.к. парата е гореща!).
За глазурата: разбийте на крем маслото и захарта, докато стане пухкава смес и прибавете ванилията. След това добавете крема сиренето и бъркайте само, колкото да стане хубава и гладка глазура - около минута.
Щом тортата се охлади напълно, нанесете отгоре глазурата и украсете с ядки, семена и нарязани сушени кайсии (или според фантазията).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft