Морковена торта с тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Морковена торта с тиквички
Морковена торта с тиквички
admin
Добавена от: admin
8781
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца, леко разбити
1 1/2 чаши ситно настъргани моркови (3 средно големи)
1 чаша настъргани тиквички
3/4 чаша кафява захар
1/2 чаша стафиди
1/2 чаша нарязани ядки (орехи)
1/2 чаша олио
1/4 чаша мед
1 ч.л. екстракт ванилия
За глазурата:
1 опаковка крема сирене (225 грама), размекнато на стайна температура
1 чаша пудра захар
кората на 1 портокал
 

Пригответе правоъгълна тавичка с размери 23х33 см, без да я намазнявате. Загрейте фурната на 175 градуса.
В голяма купа пресейте брашното с бакпулвера, джинджифила и содата. Оставете настрана. В друга купа сложете морковите, тиквичките, кафявата захар, яйцата, стафидите, орехите, мазнината, меда и ванилията. С шпатула леко разбъркайте съставките, докато се смесят. Прибавете морковената смес към брашнената и смесете, докато се получи хомогенна маса. Разпределете тестото в приготвената тавичка. Печете 24-26 минути, като тествате със суха клечица. Охладете тортата напълно върху кухненска решетка, преди да нанесете глазурата.
Поставете всички съставки за глазурата в купа и бийте с миксер, докато се получи гладка и пухкава глазура.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft