1 1/2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца, леко разбити
1 1/2 чаши ситно настъргани моркови (3 средно големи)
1 чаша настъргани тиквички
3/4 чаша кафява захар
1/2 чаша стафиди
1/2 чаша нарязани ядки (орехи)
1/2 чаша олио
1/4 чаша мед
1 ч.л. екстракт ванилия
За глазурата:
1 опаковка крема сирене (225 грама), размекнато на стайна температура
1 чаша пудра захар
кората на 1 портокал
Пригответе правоъгълна тавичка с размери 23х33 см, без да я намазнявате. Загрейте фурната на 175 градуса.
В голяма купа пресейте брашното с бакпулвера, джинджифила и содата. Оставете настрана. В друга купа сложете морковите, тиквичките, кафявата захар, яйцата, стафидите, орехите, мазнината, меда и ванилията. С шпатула леко разбъркайте съставките, докато се смесят. Прибавете морковената смес към брашнената и смесете, докато се получи хомогенна маса. Разпределете тестото в приготвената тавичка. Печете 24-26 минути, като тествате със суха клечица. Охладете тортата напълно върху кухненска решетка, преди да нанесете глазурата.
Поставете всички съставки за глазурата в купа и бийте с миксер, докато се получи гладка и пухкава глазура.