Морковени кюфтенца по вегански
29 Март 2012
124357
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Настъргваме морковите на ситно ренде и ги смесваме с брашното, ядките, солта, бакпулвера и подправките. Добавяме малко вода, така че да се получи гъста каша. Със супена лъжица вземаме по малко от сместа и пускаме в сгорещената в дълбок тиган мазнина. Обръщаме често, за да се изпържат добре от всички страни. Регулираме огъня така, че кюфтенцата да се изпържват за 4-5 мин. на страна. Изваждаме готовите кюфтета и ги нареждаме в гевгир, за да се отцедят от мазнината. Поднасȧме ги топли с кисело мляко и салата по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари