Морковени сладки сандвичи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Морковени сладки сандвичи
Морковени сладки сандвичи
admin
Добавена от: admin
9414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 20 сандвича
1 чаша фини овесени ядки
1 1/4 чаша пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 чаша моркови (настъргани)
1 пакетче масло, размекнато на стайна температура
1/2 чаша кафява захар
1/4 чаша пудра захар
1 ч.л. прясно смлян джинджифил
1 яйце
1/2 чаша стафиди
За глазурата:
450 гр. крема сирене
220 гр. масло
6 ч.чаши пудра захар
(продуктите за глазурата са за голямо количество – достатъчно за цяла торта, затова може да ги намалите пропорционално по Ваше усмотрение)
 

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и покрийте 2 плоски тавички с хартия за печене. Разбъркайте добре овесените ядки, брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбийте на пухкав крем маслото и двата вида захар. Добавете яйцето и го разбъркайте, докато добре се смеси с другите продукти. Добавете джинджифила и морковите. Изсипете мокрите съставки в сместа със сухите, добавете стафидите и омесете всичко много добре.
С чаена лъжичка загребвайте от сместа и оформяйте малки купчинки върху хартията за печене, като оставяте разстояние от около 2 см. между сладките. Загладете купчинките с ръка. Печете 10-12 минути на 180 градуса. Оставете сладките да се охладят върху кухненска решетка. Сглобете сандвичите, като върху всяка сладка поставите по 1/2 ч.л. от глазурат с крема сирене (приготвя се, като посочените продукти се разбият на пухкав крем с кухненски робот или миксер) и отгоре покрийте с втора сладка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft