За 20 сандвича
1 чаша фини овесени ядки
1 1/4 чаша пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 чаша моркови (настъргани)
1 пакетче масло, размекнато на стайна температура
1/2 чаша кафява захар
1/4 чаша пудра захар
1 ч.л. прясно смлян джинджифил
1 яйце
1/2 чаша стафиди
За глазурата:
450 гр. крема сирене
220 гр. масло
6 ч.чаши пудра захар
(продуктите за глазурата са за голямо количество – достатъчно за цяла торта, затова може да ги намалите пропорционално по Ваше усмотрение)
Загрейте фурната предварително на 180 градуса и покрийте 2 плоски тавички с хартия за печене. Разбъркайте добре овесените ядки, брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбийте на пухкав крем маслото и двата вида захар. Добавете яйцето и го разбъркайте, докато добре се смеси с другите продукти. Добавете джинджифила и морковите. Изсипете мокрите съставки в сместа със сухите, добавете стафидите и омесете всичко много добре.
С чаена лъжичка загребвайте от сместа и оформяйте малки купчинки върху хартията за печене, като оставяте разстояние от около 2 см. между сладките. Загладете купчинките с ръка. Печете 10-12 минути на 180 градуса. Оставете сладките да се охладят върху кухненска решетка. Сглобете сандвичите, като върху всяка сладка поставите по 1/2 ч.л. от глазурат с крема сирене (приготвя се, като посочените продукти се разбият на пухкав крем с кухненски робот или миксер) и отгоре покрийте с втора сладка.