Морковени трюфели
22 Декември 2011
16756
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч.ч. сварени и настъргани на ситно моркови
1 ч.ч. смлени обикновени бисквити
1 ч.ч. пудра захар
125 г масло
2-3 ч.л. коняк или ром
орехови ядки или плодове - череши, вишни
Морковите, бисквитите, пудрата захар, омекналото масло и конякът се омесват на тесто. От тестото се загребва по малко количество, оформя се на питка и в средата й се слага орехова ядка или плод по желание. Оформят се топчета. Готовите трюфели могат да се овалят в кокосови стърготини или смлени ядки, а могат и да се потопят в шоколадова глазура. Подреждат се в поднос и се държат до сервирането на хладно.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари