15 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
щипка сол
100 мл. топло прясно мляко
100 мл. топла вода
50 мл. рапично олио (може и обикновено)
150 гр. тъмно пшеничено брашно
80 гр. пълнозърнесто брашно
За плънката:
400 гр. сварени моркови, намачкани
200 гр. прясно козе сирене
50 гр. твърд кашкавал (пармезан), настърган
смлян черен пипер
листенца мащерка
0.5 разбито яйце
Смесете маята със захарта и солта, докато стане течна смес, след това добавете водата, млякото и двата вида брашно и омесете добре тестото. Покрийте го с кърпа и оставете да втасва на топло около час.
Сварете морковите в подсолена вода, охладете ги, махнете кората и ги намачкайте с вилица.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете козето сирене на малки парченца и го прибавете към морковите заедно с настъргания пармезан (кашкавал), черния пипер и мащерката. Опитайте на сол и добавете, ако е необходимо.
Разтеглете тестото върху набрашнен плот и поставете отгоре сместа с морковите. Навийте на руло по дължина. Покрийте тавичка с хартия за печене и отгоре сложете рулото. Намажете го с разбитото яйце и изпечете във фурната за 30-тина минути.