Морски език в сос от бяло вино
11 Май 2012
17364
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 парчета филе от морски език
200 г бяло вино
1/8 л сметана
60 г масло
30 г брашно
естрагон
галета
смлян черен пипер
сол
Навиваме почистеното филе на рула и поставяме в намазана с мазнина огнеупорна тенджера. Посоляваме, поръсваме черен пипер, заливаме с виното и добавяме естрагона; захлупваме тенджерата и я поставяме за 10 минути в слаба фурна. От 30 г масло и брашното правим светла запръжка, разреждаме я с гореща сметана и виното от изпечения морски език и варим, докато сосът стане умерено гъст. Заливаме филето със соса, поръсваме с нарязан естрагон, галета, парченца масло и запичаме на грил до порозовяване. Поднасяме с гарнитура от варени картофи или прясна салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари