Морски палачинки огретен

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Морски палачинки огретен
Морски палачинки огретен
admin
Добавена от: admin
8647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 палачинки, предварително приготвени
25 гр. брашно
450 мл. пълномаслено прясно мляко
25 гр. масло
200 гр. филе от бяла риба (нарязано на малки кубчета)
150 гр. прясна сьомга, без кожата, нарязана на кубчета
100 гр. белени скариди
4 с.л. крема сирене с подправки
50 гр. настърган Пармезан
сол и черен пипер
по желание:
1 ч.л. сух естрагон
50 гр. нарязан дребен лук

Загрейте фурната на 200C.
За белия сос: Сложете брашното, млякото и маслото в тиган за сос, загрейте бъркайки постоянно, докато сосът се сгъсти и стане гладък. Прибавете крема сиренето, естрагона и дребния лук (ако използвате), сол и черен пипер на вкус. Сложете 4 с.л. от соса настрана за топинга.
Сложете нарязаната риба и скаридите в соса и варете 5 минути, като разбърквате от време на време, без да разтрошавате рибата. Махнете от огъня и добавете половината Пармезан, и разбъркайте, докато той се разтопи.
Проверете на вкус и подправете, ако е необходимо.
Разпределете плънката между палачинките, като я поставите в средата на всяка палачинка, след което прегънете външните краища отгоре. Прехвърлете палачинките в намазана с мазнина тавичка.
С лъжичка поръсете заделения сос върху палачинките и поръсете остатъка от Пармезана. Печете в загрятата фурна за 20 - 30 минути, докато топингът стане златист и сиренето започне да бълбука. Поднесете палачинките топли с резенчета лимон и прясна салата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft