250 г сирене Маскарпоне
1 ч. л. зелена сладкарска боя
1 с. л. нарязани листенца мента
2-3 с. л. захар
1 пакетче желатин
5 с. л. кафява захар
10-12 листенца мента
1 пакет бисквити с какао (100 г)
2 зелени лимона
50 мл тъмен ром
150 мл вода
Кората на лимоните се настъргва и се загрява в касерола с рома и кафявата захар.
Листата мента се пасират заедно със зелените лимони и полученото пюре се изсипва в касеролата с кората, рома и захарта.
Маскарпонето се разбива с дървена лъжица в дълбока купа. Сипва се сместа от касеролата и се разбърква.
Бисквитите се натрошават в блендер.
Желатинът се разтваря в купичка с вода и се разтопява на водна баня.
Ментовите листа за топинга се слагат в касерола с кипнала вода и се разбъркват със захарта.
Добавя се разтопеният желатин и топингът се оцветява със зелена сладкарска боя.
Бисквитите се разбъркват в купа с 1 с. л. от сместа със сиренето.
Получената основа се разпределя на дъното на десертни чаши или тортена форма. Притиска се с пръсти и се покрива с крем.
Отгоре се капват няколко капки от зеления топинг.