Мохито чийзкейк

вход през zajenata.bg
Мохито чийзкейк
admin
Добавена от: admin
29477
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г сирене Маскарпоне
1 ч. л. зелена сладкарска боя
1 с. л. нарязани листенца мента
2-3 с. л. захар
1 пакетче желатин
5 с. л. кафява захар
10-12 листенца мента
1 пакет бисквити с какао (100 г)
2 зелени лимона
50 мл тъмен ром
150 мл вода 

Кората на лимоните се настъргва и се загрява в касерола с рома и кафявата захар.

Листата мента се пасират заедно със зелените лимони и полученото пюре се изсипва в касеролата с кората, рома и захарта.

Маскарпонето се разбива с дървена лъжица в дълбока купа. Сипва се сместа от касеролата и се разбърква.

Бисквитите се натрошават в блендер.

Желатинът се разтваря в купичка с вода и се разтопява на водна баня.

Ментовите листа за топинга се слагат в касерола с кипнала вода и се разбъркват със захарта.

Добавя се разтопеният желатин и топингът се оцветява със зелена сладкарска боя.

Бисквитите се разбъркват в купа с 1 с. л. от сместа със сиренето.

Получената основа се разпределя на дъното на десертни чаши или тортена форма. Притиска се с пръсти и се покрива с крем.

Отгоре се капват няколко капки от зеления топинг.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft