Продукти:
400 гр. кайма смес
1 яйце
1 с.л.
5-6 с.л. галета
подправки по ваш вкус
(аз използвах: черен пипер, кимион и чубрица)
сол
6 яйца
За овалване : галета или брашно (аз предпочитам галета)
олио
Начин на приготвяне:
1. Поставете 6-те яйца в подсолена вода, за да се сварят напълно.
2. През това време, изсипете каймата в купа. Към нея прибавете едното яйце, киселото мляко, подправките и галетата.
Омесете, докато всичко се смеси много добре.
3. След като яйцата са вече твърдо сварени, ги обелете.
4. Разделете каймата на 6 равни части.
5. Вземете едната част, разтеглете я в дланта си и поставете едно яйце в средата.
Оформете под формата на топка, така че яйцето да е покрито отвсякъде с овкусената кайма.
6. Направете същото и с останалите.
7. Оваляйте ги добре в галета и изпържете от всички страни в сгорещеното олио.
Аз ги сервирах с препечени филийки и салата от моркови и червено цвекло.