Моя приятелка дълги години живя в Шотландия, като се прибра тук само този техен специалитет правеше, лигите да ти потекат направо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моя приятелка дълги години живя в Шотландия, като се прибра тук само този техен специалитет правеше, лигите да ти потекат направо
Моя приятелка дълги години живя в Шотландия, като се прибра тук само този техен специалитет...
22051
Моя приятелка дълги години живя в Шотландия, като се прибра тук само този техен специалитет правеше, лигите да ти потекат направо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти:


400 гр. кайма смес
1 яйце
1 с.л.

кисело мляко
5-6 с.л. галета
подправки по ваш вкус
(аз използвах: черен пипер, кимион и чубрица)
сол
6 яйца

 

За овалване : галета или брашно (аз предпочитам галета)
олио

 

Начин на приготвяне:

1. Поставете 6-те яйца в подсолена вода, за да се сварят напълно.

2. През това време, изсипете каймата в купа. Към нея прибавете едното яйце, киселото мляко, подправките и галетата.

Омесете, докато всичко се смеси много добре.

3. След като яйцата са вече твърдо сварени, ги обелете.

4. Разделете каймата на 6 равни части.

5. Вземете едната част, разтеглете я в дланта си и поставете едно яйце в средата.

Оформете под формата на топка, така че яйцето да е покрито отвсякъде с овкусената кайма.

6. Направете същото и с останалите.

7. Оваляйте ги добре в галета и изпържете от всички страни в сгорещеното олио.

Аз ги сервирах с препечени филийки и салата от моркови и червено цвекло.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft