Моят любим десерт: Кадифено кубче без печене за 10 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моят любим десерт: Кадифено кубче без печене за 10 минути
Моят любим десерт: Кадифено кубче без печене за 10 минути
781
Моят любим десерт: Кадифено кубче без печене за 10 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този десерт без печене на основата на шоколад и желатин е чудесно "бягство" от класическите празнични сладкиши.

Тази рецепта се превърна в една от любимите ми, защото не само е вкусна, но и се приготвя лесно и бързо. Само 10 минути - и основната работа е свършена, оставяйки желатина да завърши процеса.

Това е идеален избор за тези, които не искат да губят време в дълги кулинарни процедури. Освен това съставките за десерт обикновено се намират лесно и няма да разбият банката.

съставки:
• Прясно мляко 450 мл
• Крем 150 мл
• Шоколад 90гр
• Захар 70 грама (+10 грама ванилия)
• Какао 25 грама
• Нишесте 30 грама
• Желатин 10 грама + 50 мл студена вода

Предпочитам да приготвя предварително, като претегля всички съставки: какао, нишесте, захар, мляко и сметана. Нарязвам шоколадовото блокче на малки парчета преди да започна да приготвям.

Първо смесвам всички прахообразни съставки в тенджера. След това изсипвам сметаната и разбърквам старателно, като се стремя да се отърва от бучки.

След това добавете млякото и разбъркайте отново, след което поставете сместа на умерен огън. Шоколадовата маса трябва да се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти и почти заври, след което е време да добавите нарязания шоколад.

Още веднъж разбъркайте всичко старателно и загрейте за около минута.

Резултатът трябва да е гъста шоколадова маса с вкусна миризма. Ако десертът е предназначен да се сервира в порционни съдове, например в чаши, тогава не са необходими допълнителни добавки. Достатъчно е да охладите сместа и да я изсипете в контейнери.

Този десерт също така лесно се променя чрез добавяне на портокалова кора, пресни горски плодове или плодове (като банани), бисквити или вафлени трохи към шоколадовата основа.

Включвам малко загрят желатин в рецептата, разбърквам добре и изсипвам съдържанието в стъклена тава, застлана с хартия за печене от всички страни. Покривам формата с домакинско фолио и я поставям на хладно място, например на балкон, а след това в хладилника.

След 4-5 часа десертът ще бъде готов за сервиране. Изваждам внимателно от формата върху чиния и отгоре поръсвам какао на прах.

За украса използвам няколко пресни листенца мента, но тук вие можете да дадете воля на въображението си и да декорирате десерта по свое усмотрение

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft