Моят сладолед е все на кристалчета, а на кака става гладък като кадифе! Уж ползваме същата рецепта! Е, и тук си имало тайна съставка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моят сладолед е все на кристалчета, а на кака става гладък като кадифе! Уж ползваме същата рецепта! Е, и тук си имало тайна съставка:
Моят сладолед е все на кристалчета, а на кака става гладък като кадифе! Уж ползваме същата...
11219
Моят сладолед е все на кристалчета, а на кака става гладък като кадифе! Уж ползваме същата рецепта! Е, и тук си имало тайна съставка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма човек, който да не обича  сладолед ! По това време на годината това е съвсем естествено да хапваме даже по няколко порции на ден, да си държим кутия във фризера, а много домакини дори си приготвят леденото лакомство сами! И защо не? Става лесно и бързо. А  домашният сладолед  е несравнимо по-вкусен и полезен.

Домашен портокалов сладолед  - това е днешната рецепта, с която ще зарадваме всички любители на ледената сладост. В състава му има само 6 продукта , а поради ниското съдържание на захар може да го хапват дори диабетици! За да стане особено кремообразен , си има и тайна съставка - водка ! Тя пречи на сладоледа да замръзне така, че да образува кристалчета, затова този специален сладолед става гладък и пухкав като кадифе ! Ето и рецептата:
 

Съставки:

2 портокала

50 гр. захар

1 с.л.

водка

1 ч.л. екстракт от ванилия

1,5-2 ч.л. портокалова кора

400 мл течна сметана (животинска)

Приготвяне:

  1. Измийте портокалите, обелете ги от кората. Разделете плодовете на сегменти.домашен сладолед
  2. Разпределете парченцата добре върху тавичка, покрита с пергаментова хартия. Прехвърлете портокала с хартията във фризера. Оставете плодовете да замръзнат за 2 часа.домашен сладолед
  3. След 2 часа извадете портокалите от фризера. Вземете блендер и смелете плодовете със захарта, екстракта от ванилия, кората от портокал и водката. На този етап добавете само 200 мл сметана (10% масленост).домашен сладолед
  4. Към тази смес добавете още 200 мл сметана. За да се образува хомогенна маса, първо разбийте старателно само половината от съставките, а останалата част добавете постепенно, като продължите да разбивате.портокалов сладолед
  5. Изсипете сместа в подходящ контейнер и го оставете във фризера в продължение на 3 часа.домашен сладолед
  6. Преди поднасяне, оставете сладоледа в продължение на 15 минути на стайна температура да се отпусне.домашен сладолед от 4 съставки

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft