Моята баница за всеки ден! Бие всички рекорди за скорост на приготвяне, а за вкус получава десетка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята баница за всеки ден! Бие всички рекорди за скорост на приготвяне, а за вкус получава десетка
Моята баница за всеки ден! Бие всички рекорди за скорост на приготвяне, а за вкус получава десетка
30789
Моята баница за всеки ден! Бие всички рекорди за скорост на приготвяне, а за вкус получава десетка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обмисляте какво да приготвите за обяд, тази бърза баница може да бъде страхотно спасение. Без да чакате тестото да втаса и с бързо месене направете чудна домашна баница с месо . Баницата е много сочна, а плънката, която се приготвя с кайма, не се готви предварително.

Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките за тестото и след това да смесите съставките за пълнежа. След това плънката се подрежда и разпределя върху тестото и се пече,. Ето какво ви трябва, за да направите баницата:

Бърза баница с месо

Продукти: 

500 г брашно

100 мл кисело мляко

220 г масло

100 г майонеза

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

10 г бакпулвер (1 пак.)

Плънка:

500 гр. кайма

2 картофа

2 глави лук

сол

черен пипер

червен пипер

50 мл олио

За заливката: 

1 жълтък и прясно мляко

Приготвяне: 

Оставете киселото мляко, маслото и майонезата да престоят на стайна температура поне 1 час, преди да приготвите баницата. В по-дълбока купа сложете маслото и го намачкайте с вилица. Отгоре добавете брашното и смесете съставките до получаване на ронлива смес.

ронливо тесто

Направете кладенче в средата на сместа и добавете киселото мляко, майонезата, захарта, солта и бакпулвера. Започнете внимателно да смесвате съставките, докато започнат да се комбинират. Оформете твърдо тесто, което не лепне под пръстите.

тесто с кефир

Така омесеното тесто увийте в найлоново фолио или плик и го приберете в хладилника да стегне за половин час. Когато тестото се втвърди, ще бъде по-лесно за разточване. През това време пригответе плънката. Каймата се поставя в купа, а картофите и лукът се нарязват на по-едри кубчета.

плънка с картофи и кайма

Добавете ги към каймата, след което подправете на вкус със сол, черен и червен пипер. Накрая се добавя олиото и съставките се разбъркват на ръка. След като изтече времето, извадете тестото от хладилника и го разделете на две равни части.

разточено тесто

Вземете огнеупорен съд и според големината му разточете двете теста. Поставете първата кора с помощта на точилка на дъното на формата. Подрежете всички надвиснали краища, ако е необходимо, за да изравните основата. Потупайте леко, след което отгоре разпределете плънката с каймата.

плънка с кайма

Върху изравнената плънка с помощта на точилка се прехвърля втората кора и се притиска добре, като краищата се пъхнат навътре в тестото, все едно постилате спално бельо. Разбъркайте един жълтък с малко мляко и намажете тестото отгоре. След това с вилица направете шарки върху тестото (за украса) и по желание на няколко места поръсете маково семе.

пай с кайма

Сложете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 45-50 минути. След изминалото време баницата се оставя малко да изстине, след което се нарязва на кубчета и се поднася. 

бърза баница с кайма

Забележка:

По желание към плънката може да добавите и настърган картоф и ситно нарязан лук. Както е описано по-горе в рецептата, едро нарязаните лук и картофи придават особен вкус на баницата и я правят много по-сочна. 

бърза баница с месо

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft