Моята приятелка си хвана италианец за мъж и на какви вкусотии се научи не е истина, всеки път ни изненадва с нещичко ново

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята приятелка си хвана италианец за мъж и на какви вкусотии се научи не е истина, всеки път ни изненадва с нещичко ново
Моята приятелка си хвана италианец за мъж и на какви вкусотии се научи не е истина, всеки път ни...
32770
Моята приятелка си хвана италианец за мъж и на какви вкусотии се научи не е истина, всеки път ни изненадва с нещичко ново
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не отдавна моя приятелка от детството си дойде за кратко в родината си Италия. Наскоро тя бе срещнала хубав италианец, който бързо й предложи брак и заминаха в чужбина.
За моя голяма изненада, моята приятелка не е обсебена от идеята за ролята й на вярна съпруга и домакиня – тя завърши курсове по грим и сега работи в малък салон за красота.


Пристигайки у дома, тя събра всичките си приятели на италианска вечеря.

Главното ястие на домакинята се оказа специална запеканка – Salame di Verdura (буквално се превежда като “салам със зеленчуци”). Това ястие е една истинска реликва от семейството на съпруга й.

Жените предават рецептата от свекърва на снаха, от майка на дъщеря за поколения напред. Започнах да питам приятелката си относно подробностите за това ястие и ето какво ми каза тя…

Италианска запеканка
Съставки:
600-700 грама брашно
4 яйца
3 литра вода
1 кг спанак (пресен или замразен)
300 кашкавал (подходящи са още пармезан, тилзитер, гауда, холандско сирене)
1 чаена лъжичка сол
250 грама краве масло
50 грама зехтин

 

Начин на приготвяне:
Подгответе предварително спанака: измийте го и го поставете в тенджерата на слаб огън. Когато листата започнат да пускат сок, добавете зехтина.

Преди да приготвите запеканката, настържете кашкавала.

В малък съд смесете брашното и яйцата, а след това замесете тесто за бъдещото руло. Консистенцията на тестото трябва да бъде като за равиоли или пелмени. Дайте му време за почивка (около 40 минути).

Пригответе чиста ленена кърпа. Разточете тестото на дължина (дебелината не трябва да бъде повече от 3 мм). За да направите това, използвайте точилка или машина за разточване на тесто. Можете да разпределите тестото върху голяма плоскост на части – това няма да развали външния вид на ястието.

Съберете всички части заедно, за да се получи един слой тесто.

Поставете спанака върху тестото и го разпространете по цялата му повърхност.

Обилно поръсете спанака със сиренето (използвайте около 200 грама), а след това завийте тестото на руло. Ако тестото е прекалено голямо, сгънете го, както е показано на снимката.

Завийте тестото в плата, така че да получите форма на пръстен.

Преди това поставете водата да заври, добавете сол и потопете рулото. Приготвя се за около 20 минути.

Когато рулото е готово, го извадете от тенджерата и го оставете за няколко минути да се охлади. Премахнете плата, нарежете “наденицата” на малки парченца.

Поставете филийките в стъклен съд за печене и поръсете с останалия кашкавал.

Нарежете маслото на малки парченца и го поставете върху ястието.

Печете във фурната на 180 градуса в продължение на 15-20 минути.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft