Моята свекърва от 11 години живее и работи в Гърция, тази рецепта я знам от нея: Кипърски кюфтенца
3 Януари 2017
1053394
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
1 кг. кайма
400 гр.
картофи
2 глави лук
3 яйца
200 гр. хлебни трохи
зехтин, черен пипер, сол, чубрица и сминдух
2 глави лук
3 яйца
200 гр. хлебни трохи
зехтин, черен пипер, сол, чубрица и сминдух
Картофите се обелват и настъргват на ситно.
Отцеждат се от сока.
Лукът се нарязва на дребно и се смесва заедно с картофите и каймата.
Добавят се хлебните трохи, яйцата и подправките.
Омесва се се каймата и се заравнява.
Облива се с тънък слой зехтин и се оставя да престои около 30 мин.
След това каймата се разбърква, оформят се кюфтенца и се пържат в сгорещена мазнина.
Поднасят се топли с гарнитура по избор.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари