Моята снаха ми донесе рецептата от майка си-Абсолютно вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята снаха ми донесе рецептата от майка си-Абсолютно вкусно!
Моята снаха ми донесе рецептата от майка си-Абсолютно вкусно!
8353
Моята снаха ми донесе рецептата от майка си-Абсолютно вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Състав:

  • 1 кг царевица, 350 г масло,
  • 2 литра сметана,
  • 1 яйце, 600 г овче сирене,
  • 250 г извара, сол.

За сервиране: кисело мляко.

 

Начин на приготвяне:

Едно от ястията на овчарите в живописния район на Буковина, често се бърка с обикновена полента. Да, основава се на цяла царевица, но не се вари във вода, а в суроватка.

На първо място ви казваме, че ако няма откъде да вземете суроватка, можете да я замените с по-лека сметана, колкото е възможно по-водниста. Така във висока тенджера сложете разтопеното масло, подправено с малко сол.

След това изсипете суроватката / сметаната отгоре и оставете да къкри на тих огън. Когато започне да кипи, постепенно изсипете пресятото царевично нишесте - както при полентата.

Разбъркайте малко, за да няма бучки изобщо и оставете да ври 15 минути. Поставете яйцето, разбъркайте. Настържете сиренето вътре и разбъркайте добре.

Когато започне да се отделя от тенджерата, оставете го за още 5 минути и свалете от котлона.

Сервирайте с натрошена извара отгоре и обилно кисело мляко.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft