Необходими продукти:
200 грама подходящи бисквити по ваш избор
2 чаени чаши прясно мляко (или чаша вода и чаша мляко)
400 грама варено кондензирано мляко
150 грама грис
50 грама краве масло
щипка сол
За глазурата:
50 грама тъмен шоколад
50 грама масло
Начин на приготвяне:
Трябва ви форма с обем 1,3-1,5 литра. Плътно покрийте нейните стени и дъно с найлоново фолио.
Налейте прясното мляко в тенджера, която поставете върху силно нагорещен котлон и веднага добавете кондензираното мляко.
Веднага след това добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи и кашата се сгъсти (около минута).
Тогава свалете съда от котлона и прехвърлете 3/4 от сместа в тавата. Направете равен слой, върху който плътно подредете бисквити. Следват отново грис и бисквити.
Оставете десерта за 3 часа, през които той ще се охлади и стегне.
Глазурата
В малка купа смесете нарязаното на кубчета масло и начупения на парчета шоколад. Затоплете ги и щом започнат да се топят, свалете от огъня и бъркайте до получаване на еднороден крем.
С него равномерно покрийте сладкиша и украсете както ви подскаже фантазията.
Изчакайте половин час, преди да поднесете.