Една извънредно вкусна и приятна бананова торта, която се приготвя извънредно бързо, при това без да я печете
Тази бананова торта приготвям доста често, тъй като съм извънредно доволна от постигнатия резултат.
Необходими продукти:
300 мл течна сладкарска сметана или 3 пакетчета суха сметана за сладкиши
3 пакетчета желатин – ако имате марка желатин, който използвате редовно и сте наясно какво количество ще ви бъде нужно за тази сметана, бихте могли да сложите по-малко. Ако не сте убедени колко е качествен купеният желатин, поставете за всеки случай 3 пакетчета
1 опаковка бисквити – правоъгълни или квадратни
3 – 4 банана
За декорацията по ваш избор:
сметана
шоколад
захарни или шоколадови пръчици
плодове
Начин на приготвяне:
Във форма за сладкиши, която се отваря с ринг наредете на дъното бисквити и изправени по стените на формата.
Сложете го на котлона на водна баня за кратко, докато стене течен и рядък. Прибавете го към сметаната с бананите и бисквитите. Объркайте внимателно и излейте във формата като внимавате бисквитите по стените да не падат.
Сложете формата в найлонова кесия и я пъхнете във фризера за поне 1 час. След това бихте могли да я извадите, за да декорирате вашата бананова торта. Освободете я от ринга и сложете каквато декорация желаете.
Можете да разбиете сметана в друг цвят и да я шприцовате. Можете да използвате разтопен на водна баня шоколад.
Сложете банани или друг вид плодове.
Приберете в хладилника и сервирайте студена.
От тази бананова торта по-лесна няма да намерите, но като вкус е поразителна.