Мразя извара, затова не бях опитвала чийзкейк. Накрая кака ме нави: не знам какво беше слагала в...
2 Ноември 2016
147885
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Десертите с извара - истински спасител за майки, чиито деца не обичат да ядат сирене в най-чистата му форма.
Чийзкейкът отдавна стана популярен и у нас. Днес ще ви предложим един вариант, който веднага ще стане любим на малчуганите.
Изварата в крема не се усеща изобщо, консистенцията му е еднородна, без зърна, гъста и най-вече - безумно вкусна!
Съставки:
8 с.л. захар
4 яйца
125 гр. масло
300 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
500 гр. фина извара
40 гр. нишесте
1 щипка ванилия
1/2 чаша заквасена сметана
380 гр. карамелизирано кондензирано мляко (от руските магазини)
40 гр. безсолни фъстъци
3 с.л. мед
Приготвяне:
- В купа изсипете брашното, добавете размекнатото масло, 4 супени лъжици захар, какаото, бакпулвера. Първо смесете всички съставки с вилица, след това добавете 1 яйце и омесете с ръцете тестото. Увийте го с фолио и пъхнете в хладилника, докато приготвите плънката.
- Смесете изварата с ванилията и нишестето. Разбийте 3 яйца с останалата захар, след това добавете сметаната и смесете с изварената маса. Плънката е готова.
- Разстелете тестото върху намазана с олио форма или тава с диаметър 22 см. Оформете борд.
- Поставете в средата изварения крем и пъхнете формата във фурната за 50 минути, като я загреете предварително до 180 градуса.
- Запечете ядките, колкото да се изсушат, във фурната, след това ги потопете в разтопения на водна баня мед. Оставете чийзкейка леко да се охлади, след това намажете отгоре кондензираното мляко и гарнирайте с ядки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари