Мраморен кекс в буркан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Мраморен кекс в буркан
Мраморен кекс в буркан
admin
Добавена от: admin
204896
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Отделете 5 с.л. от захарта и оставете настрана. Останалата захар смесете с ванилията и маслото и разбийте на пяна, като добавяте млякото и 4-те жълтъка на яйцата. Бийте още малко, след което добавете и брашното, смесено предварително с бакпулвера. 
Разбийте белтъците на твърд сняг с отделените 5 лъжици захар, след което прибавете снега към жълтъчната смес. С лъжица съединете двете смеси (може и с миксер на най-ниска скорост).
Отделете 1/3 от сместа и добавете към нея 2 лъжици какао, смесени с 4 лъжици прясно мляко. 

Намажете бурканчетата с масло или маргарин и поръсете с хлебни трохи. Добавяйте редувайки 2 лъжици от жълтата и 1 лъжица от кафявата смес (или първо изсипете пласт от жълтата смес, а върху нея - пласт от кафявата и нашарете с вилица). Пълнете бурканите до 3/4 от обема им, но не повече, за да не изтече сместа. 

Печете на температура 180 градуса за около 50 минути. Проверете с клечица дали тестото е изпечено. 

Щом извадите от фурната, затворете бурканите с капачките им - така могат да се съхранят до поднасянето им.

Забележка:
За да може сладкишът да се извади лесно, важна е формата на бурканите: трябва да са с еднаква ширина навсякъде и да не се стесняват към отвора! Освен това бурканите трябва да са напълно сухи, когато ги пълните и слагате във фурната (за да не се спукат).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft