Мойте Рецепти
200 гр. бял шоколад
200 гр. млечен шоколад
400 гр. заквасена сметана
200 мл течна сметана
10 гр. желатин
100 мл вода
1 супена лъжица коняк
половин чаена лъжичка кафе
около 100 гр. маслени бисквити
Разтворете желатина в студената вода, за да набъбне. В два отделни съда разтопете белия и тъмния шоколад, като към всеки добавите 100 мл сметана. В разтопения шоколад добавете разтворения на водна баня желатин (разделете го на половина) и разбъркайте, за да се стопи желатинът. Към още горещия шоколад добавете по 200 гр. заквасена сметана. В бялата част прибавете коняка, а в тъмната - кафето. На дъното на форма за печене подредете потопените в мляко бисквити. Изсипете двата крема върху бисквитите, като ги редувате (кремовете ще бъдат доста редки). Дръжте сладкиша няколко часа в хладилника, за да стегне добре.