Напълва се голяма тенджера с вода и се оставя да заври. Яйцата се пускат с лъжица в тенджерата, след което огънят се намаля. Яйцата се варят 10 минути, изваждат се и се слагат в купа със студена вода /не се изхвърля водата, в която са сварени/. След около 10 минути, когато яйцата са изстинали, всяка черупка внимателно се напуква с гърба на лъжица, докато цялата черупка се покрие с мрежа от пукнатини. В тенджерата с водата, в която са сварени яйцата, се изсипва чаената смес. Оставя се да заври и напуканите яйца се връщат обратно в тенджерата. Яйцата се варят 25 минути на тих огън, след което тенджерата се сваля от огъня и яйцата се оставят да изстинат в течността.
Яйцата се изваждат от изстиналата течност и внимателно се отстраняват напуканите им черупки. Получават се красиви мраморни жилки върху всяко яйце. Сервират се нарязани на половинка или четвъртинка, заедно с други студени блюда, или като гарнитура.
Мраморни чаени яйца
12 Февруари 2013
6424
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари