3 с.л. масло
500 гр. смляно агнешко или телешко месо
1 чаша гореща вода
1 голяма глава лук, нарязана
2 ч.л. сол
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил
2 чаши ситно нарязан магданоз
2 средни домата, почистени от семето и нарязани
5-6 средни картофа
За яйчения слой:
3 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. нарязан копър
сол и черен пипер на вкус
За поръсване:
1 чаша хлебни трохи
В голям тиган разтопете 2 с.л. масло на умерен огън. Сложете каймата, като я разтрошавате на парченца. Гответе, бъркайки често, докато течността от каймата се отдели и изпари. Добавете 1 чаша гореща вода, половината нарязан лук, солта, лютия и черния пипер, канелата и джинджифила.
Намалете огъня до умерен и гответе при често бъркане 30 минути. Намалете котлона на най-ниска степен. Прибавете останалия лук, магданоза и доматите. Гответе така 10 минути, като бъркате често. Махнете от огъня и оставете настрана. Месото трябва да е леко влажно, не сухо.
Загрейте фурната на 175 градуса. Оелете и нарежете на дебели филийки картофите. Загрейте голям тиган и сложете вътре малко от останалата 1 с.л. масло. Запържете картофените филийки, като ги слагате на един пласт (по няколко едновременно), докато станат златисти от двете страни. Прибавете още малко масло, ако е необходимо.
Подредете половината запържени картофи в голяма тавичка (касерола).
В малка купа разбийте яйцата, брашното, магданоза, копъра, солта и пипера. Излейте половината яйчена смес върху картофите. Покрийте с месната плънка и я притиснете плътно надолу. Подредете върху месото останалите картофи, като леко ги застъпвате. Покрийте с останалите разбити яйца.
Поръсете отгоре равномерно с хлебните трохи и изпечете в загрята фурна за 30 минути.
Оставете ястието да отпочине поне 10-тина минути, преди да нарежете и поднесете.