Мусака-БЮРЕК: Ред панирани чушчици, ред кайма и накрая вкусна заливка! Няма по-вкусна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мусака-БЮРЕК: Ред панирани чушчици, ред кайма и накрая вкусна заливка! Няма по-вкусна:
Мусака-БЮРЕК: Ред панирани чушчици, ред кайма и накрая вкусна заливка! Няма по-вкусна:
4372
Мусака-БЮРЕК: Ред панирани чушчици, ред кайма и накрая вкусна заливка! Няма по-вкусна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате чушки бюрек и мусака , но не можете да решите кое ви се хапва в момента, специално за вас е тази чудна рецепта за Мусака-бюрек , с която гарантирано ще останете приятно изненадани. Повечет, които са я опитали, твърдят, че е по-вкусна от обикновената мусака с картофи, а се прави много просто, готова е за час. 

Еднакво вкусна е и топла, и студена - според предпочитанията.

Наричаме я мусака, но прилича и на лазаня, когато я разрежеш, защото чушките са много тънко нарязани и изпечени. Може да се направи и с кашкавал.

Ето вкусната и апетитна рецепта за Мусака-бюрек с чушки и кайма :

Мусака-бюрек

Продукти:

2 малки глави лук

400 г телешко месо

20 панирани чушки

половин чаша заквасена сметана

2 яйца

малко мляко

сол, черен пипер, червен пипер, вегета, магданоз (може сух или пресен)

Приготвяне: 

Чушките са предварително панирани в яйце и брашно (всички знаем как се прави). Важно е да са нарязани на тънко - необходими са около 20 чушки, но може да направите по-малко редове от мусаката.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Когато започне да омеква, преди да кристализира, добавете каймата. Подправете с 1 чаена лъжичка червен сладък пипер, 1 чаена лъжичка вегета, малко сол и черен пипер.

пържена кайма

Разбъркайте и изчакайте месото да посивее, тогава е готово. Към него добавете и малко сух магданоз, а ако нямате, може да е пресен, но ситно нарязан. Когато месото се запържи, в огнеупорен съд започнете да редите мусаката.

мусака с чушки

Сложете 2 реда по 3 чушки една до друга и след това малко от плънката от кайма. След това отново чушки, след това кайма и така, докато свърши "материалът". Сигурно ще получите 3 реда чушки.

мусака с кайма

мусака с панирани чушки

Отгоре се залива със соса, който се прави по следния начин: половин чаша заквасена сметана се разбива с 2 яйца, добавя се малко мляко, за да се разреди сместа и се посолява на вкус. Залейте с тази смес подредената мусака. Отгоре може да настържете и малко моцарела или друг кашкавал.

заливка за мусака

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. 

вкусна мусака

мусака парченце

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft